Junioritoiminta

Junioriryhmiä vetävät ammattivalmentajat ja neljä pelaajavalmentajaa. Kaikkein innokkaimmilla on mahdollisuus käydä valmennuksessa kaksi kertaa viikossa ja tämän lisäksi kaikille jäsenille tarkoitetuissa pelivuorolla. Nuorimmille junioreille tarkoitetussa "sulkiskerhossa", kuten muissakin valmennusryhmissä on 14 paikkaa. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin että edellisellä kaudella valmennuksessa olleet ovat etusijalla. Kilpavalmennusryhmässä juniorit harjoittelevat yhdessä muiden (aikuisten) kilpapelaajien kanssa. Juniorivalmennuksessa pyritään valmentamaan pelaajia yksilöllisesti tason mukaan. Ryhmään pääseminen edellyttää kuitenkin, että juniori on motivoitunut ja että perustaso on hankittu aikaisempina vuosina. Sulkiskerho on tarkoitettu innokkaille 11-vuotialle ja sitä nuoremmille aloittelijoille.

Hyvä tapa aloittaa harrastus on käydä ensin esimerkiksi vanhempien tai kaverin kanssa pelaamassa sulkapalloa puolisen vuotta joko seurassa (esimerkiksi Marsun ei valmennusvuoroilla) tai omalla vakiovuorolla. Tämän jälkeen, jos innostusta riittää, kannattaa juniorin hakeutua valmennusryhmään lähialueen sulkapalloseuraan. Vanhemmat urheilua harrastaneet juniorit saattavat päästä kiinni lajiin liittymällä suoraan valmennusryhmään kaverin kanssa. Laji kuuluu fyysisesti raskaimpien urheilulajien joukkoon ja tekniikan opettelu vaatii pitkäjänteistä harjoittelua. Siksi liian haastavaan ryhmään joutuminen syö nopeasti sekä aloittelijan, muiden pelaajien että valmentajien motivaation, kun vaativien harjoitteiden tekeminen ei onnistu. Valitse siis ryhmäsi oikein ja kysy tarvittaessa valmentajilta apua valinnassa.

MarSu tähtää junioritoiminnallaan lasten ja nuorten liikunnallisuuden ja sitä kautta hyvinvoinnin lisäämiseen. Tavoitteena on ennen kaikkea saada nuorille elinikäinen liikuntaharrastus, joka pitää mielen ja fysiikan kunnossa. Marsun junioritoiminta ei tällä hetkellä tarjoa mahdollisuuksia junioreille, jotka tähtäävät lajin huipulle.

Copyright © 2018 Martinlaakson Sulkapallo r.y.. All rights reserved.
GetSimple CMS   getsimplethemes.ru